duminică, 13 ianuarie 2013

Beyonce va face show la Super Bowl!

      Beyonce este artistul care va face show in timpul celei mai urmarite transmisii TV din SUA: pauza Super Bowl!
      Pe 3 februarie, diva va intra in istorie alaturi de Madonna sau Aerosmith.
      Daca mai aveam vreo indoiala ca Beyonce este unul dintre cei mai mari performeri de pe Planeta sau ca e o legenda vie, anuntul ca artista va urca pe scena in pauza Super Bowl 2013 a pus toate indoielile deoparte.
     Este fosta solista a grupului Destiny's Child, mama fetitei Blue Ivy, sotia lui Jay-Z si "King B" pentru fanii sai - Beyonce a luat o pauza de un an in care a lucrat in studio, a construit showul ei iar acum va urca pe scena direct la Super Bowl in cadrul evenimentului ce va avea loc pe 3 februarie in New Orleans, asa cum a fost confirmat.
     Cel mai probabil, alaturi de Beyonce vor urca Jay-Z si Destiny's Child iar eu banuiesc ca va canta cel putin un nou single ce va promova un nou album. Recent, Bee s-a aflat in studio cu Missy Elliott lucrand la beat-uri noi.


urban.ro

Beyonce lanseaza Pulse NYC

Somebody call 911! Vreti sa luati pulsul New York'ului sau, mai bine, lui Beyonce? Iata ca acum se poate, in cel mai accesibil mod.

Dupa parfumul Heat, care s-a bucurat de un oarecare succes, the diva of all divas, Beyonce lanseaza un nou parfum in aceasta luna. Pulce NYC este dedicat orasului New York, "concret jungle where dreams are made, oh", si creat ca o calatorie olfactiva, un trip al simturilor si feminitatii.

 Notele parfumului sunt si ele feminine dar, in acelasi timp foarte fresh si urbane: zmeura, pere si rosii, urmate de note mai florale de iasomnie araba, orhidee si bujor, cu o baza de cupcakes, patchouli, lemn de cashmir si chihlimbar. Suna foarte bine, pe 3 note distincte, de la fresh fructat la floral intens. 

urban.ro

Beyonce s-a dezbracat in GQ



Beyonce incepe anul cu o aparitie spectaculoasa pe coperta GQ din SUA, promovand noua era din cariera ei si aparitia de la SuperBowl prin T-shirt-ul taiat ce ii descopera corpul, in prima aparitie de acest gen dupa nasterea fiicei sale cu Jay-Z la fix un an de la fericitul eveniment.


urban.ro
GQ Magazine
 

Felicitari Valentine's Day - Modelele 11 - 20

Realizez Felicitari pentru Valentine's Day.
Trimiteti fotografiile dumneavoastra, adresa completa si modelul de felicitare dorit la adresa de e-mail: 
acheaua_constantin@yahoo.com 
     Eu o sa editez felicitarile, le printez pe hartie foto in formatul 13x18 si le expediez prin posta cu plata ramburs. 
     La pretul felicitarilor se va adauga taxa de expediere prin posta care este de 7 lei ( deci este de preferat sa comandati mai multe) 

     Felicitare Valentine's Day format 13x18 = 4 lei



Pentru  comenzi  accesati  linkul  d  mai  jos:

http://felicitarivalentinesday.blogspot.ro/2013/01/felicitari-valentines-day-modelele-11-20.html

Felicitari Valentine's Day - Modelele 1 - 10

    

Realizez Felicitari pentru Valentine's Day.
Trimiteti fotografiile dumneavoastra, adresa completa si modelul de felicitare dorit la adresa de e-mail: 
acheaua_constantin@yahoo.com 
     Eu o sa editez felicitarile, le printez pe hartie foto in formatul 13x18 si le expediez prin posta cu plata ramburs. 
     La pretul felicitarilor se va adauga taxa de expediere prin posta care este de 7 lei ( deci este de preferat sa comandati mai multe) 

     Felicitare Valentine's Day format 13x18 = 4 lei


Pentru  comenzi  accesati  linkul  de  mai  jos;
http://felicitarivalentinesday.blogspot.ro/2013/01/felicitari-valentines-day-modelele-1-10.html

Clolnizare Planetei Marte

Miliardarul Elon Musk îşi pune la bătaie averea ca să devină primul colonizator al Planetei Roşii.  Dă 2,4 miliarde dolari , să-şi facă oraş pe Marte.

 

     Cofondator al companiei PayPal, miliardarul sud-african Elon Musk (41 de ani) are ambiţii cu totul ieşite din comun. El doreşte să construiască un oraş pe Marte populat cu 80.000 de pionieri ai spaţiului. 
     Vizionarul Elon Musk, a cărui rachetă Falcon 9 a plasat pe orbită nava cargo Dragon pentru aprovizionarea Staţiei Spaţiale Internaţionale, plănuieşte să construiască o aşezare pe Marte pentru zeci de mii de exploratori ai spaţiului, susţine "The Sun". Noua civilizaţie de pe Planeta Roşie va fi bazată pe cea mai înaltă tehnologie şi se va hrăni numai cu mâncare pentru vegetarieni.
     "Pentru unii pare ceva de domeniul fantasticului, fiindcă nu există încă miloace de transport, nici infrastructură pe Marte. Nu există nici măcar un program de explorare a Planetei Roşii. Dar, datorită activităţii mele şi a celor care lucrează în sector, misiunea se va transforma în realitate", spune Musk, care e dispus să pună oricâţi bani la bătaie pentru a-şi împlini visul. În noiembrie, miliardarul, care a fondat compania Space X în 2002, a primit o medalie de aur pentru contribuţia sa la explorarea spaţială.
     Stabilit în prezent în California, Musk a demarat deja discuţii pentru trimiterea unei rachete pe Marte, cu volunari, pentru care se vor plăti 482.000 dolari (1,6 miliarde lei) de persoană. El este unul dintre cei mai respectaţi antreprenori din domeniul spaţial. Elon Musk recomandă ca oraşul să nu aibă mai mult de 80.000 de locuitori. "Prea mulţi, rişti să ai război civil", glumeşte miliardarul.

      Născut la 28 iunie 1971, la Pretoria, în Africa de Sud, dintr-un tată inginer, sud-african, şi o mamă canadiană, de profesie nutriţionistă, Elon Musk a început să înveţe informatică singur, de la vârsta de 10 ani. După ce a terminat liceul, în Pretoria, a plecat la Kingston, Canada, ca să evite serviciul militar în regimul pro-Apartheid. S-a înscris la Universitatea Queen's, finanţându-şi singur studiile cu slujbe cu jumătate de normă şi pe timpul verii.
     În 1992, a părăsit Canada şi s-a instalat în SUA, unde a frecventat Şcoala Wharton şi Universitatea din Pennsylvania. A studiat fizica şi comerţul, finanţându-şi studiile datorită unei burse. În 1995 a primit o bursă pentru a face un doctorat la Universitatea Stanford, dar nu a ajuns să ia titlul, pentru că a intrat în afaceri şi s-a umplut de bani. În 2010 s-a însurat cu actriţa Talulah Riley.

     Solul de pe planeta Marte este arid şi temperaturile variază între 20 de grade Celsius şi -140 grade Celsius. Atmosfera conţine 95% dioxid de carbon, 3% azot şi urme de oxigen şi apă. Până în acest moment nici un pământean nu a pus piciorul pe Marte

sursa: click.ro
   

Brad Pitt primeşte 3 milioane de dolari pentru a face reclamă la Cadillac

     Actorul american Brad Pitt ar fi semnat un contract în valoare de 3 milioane de dolari pentru a apărea într-o serie de reclame pentru producătorul de automobile Cadillac, destinată pieţei chineze, relatează Mediafax. 
     Brad Pitt a publicat, luni, primul mesaj al său pe platforma Sina Weibo, versiunea chinezească a platformei Twitter, iar textul său, considerat enigmatic, a stârnit frenezie în rândul fanilor chinezi ai actorului american, fiind preluat de câteva zeci de mii de ori şi îndelung comentat. 
     Se pare că mesajul scris de Pitt - căruia i-a fost interzis accesul în China după ce a jucat în controversatul film "Şapte ani în Tibet" - face referire la contractul pe care acesta l-ar fi semnat cu producătorul de automobile Cadillac, pentru o serie de reclame TV, informează contactmusic.com. 
     Potrivit Eonline.com, contractul ar avea o valoare de 3 milioane de dolari
     Filmul "Şapte ani în Tibet" relatează aventurile unui alpinist austriac, interpretat de Brad Pitt, care îl conduc pe acesta la Lhasa, capitala Tibetului, unde se împrieteneşte cu cel de-al 14-lea Dalai Lama. Însă invadarea Tibetului de către China în 1950 îl obligă să fugă din acea regiune. 
     În schimb, un alt film al său, "Domnul şi doamna Smith", în care Brad Pitt a jucat alături de Angelina Jolie, a fost foarte popular în China. 
     Actorul în vârstă de 49 de ani este în prezent şi imaginea Chanel No. 5, fiind, de altfel, primul bărbat care apare într-o reclamă pentru celebrul parfum'

 Sursa, autor: România Liberă

Tezaur vechi de doua milenii , gasit pe malul Marii Negre

     Intr-un oras antic, asediat de romani, locuitorii au ingropat o mare cantitate de obiecte pretioase, pe care arheologii le-au descoperit abia recent.
     Peste 200 de monede (cel mai multe din bronz), podoabe de aur, argint si bronz, precum si vase de sticla (obiecte rare si valoroase la acea vreme) au fost dezgropate de arheologii rusi în Crimeea (Ucraina), in ruinele unei asezari antice numite Artezian.
     Locuitorii au incercat sa ascunda aceste avutii in timpul unui asediu de catre armata romana, in anul 45 e.n.
     Artezian se intindea pe o suprafata de cel putin 1,3 hectare si facea, la vremea aceea, parte din asa-numitul Regat al Bosforului.
     Conducerea regatului era disputata de doi frati, Mithridates VIII, care dorea independenta fata de Roma, si Cotys I, care considera ca regatul ar trebui sa fie sub protectia Imperiului Roman.
Roma a trimis o armata care l-a instalat pe Cotys drept conducator si a atacat mai multe asezari controlate de Mithridates, inclusiv Artezian. 

Cititi detalii despre acest subiect pe www.descopera.ro

Renașterea limbii fluierate

Pe o insulă spaniolă, o limbă străveche ce constă în fluierături, care părea că stă să moară, are parte de o îmbucurătoare renaștere.

La Gomera este una dintre cele mai mici insule din Canare. Despre originile limbii fluierate pe care unii dintre bătrânii locului încă o mai folosesc nu se cunosc prea multe. Se știe doar că, în secolul al XV-lea, atunci când primii coloniști au debarcat în La Gomera, cei care locuiau deja pe insulă - de origine nord-africană - comunicau cu ajutorul fluieratului.

Fluierăturile reproduceau limba indigenilor. Odată cu venirea spaniolilor, localnicii au adaptat fluierăturile la limba spaniolă.

"Aici, învățarea fluierăturilor nu ținea de plăcere. Era o obligație, o necesitate. Dacă nu știai să fluieri, trebuia să mergi pentru a transmite mesajul. Și, cum casele se află la mare depărtare una de cealaltă, iar telefoanele lipseau, fluieratul era cea mai bună soluție", spune Lino Rodriguez, unul dintre locuitorii care stăpânesc la perfecție limba fluierată.

Numită Silbo gomero, limba constă în doar două vocale și patru consoane, toate fluierate. Fluieratul ajunge mult mai departe și necesită mult mai puțin efort decât țipatul, strigatul. De exemplu, un mesaj fluierat poate fi înțeles de o persoană aflată tocmai la 3,2 kilometri de "emițătorul" de mesaj, în condiții prielnice pentru formarea ecoului, cum sunt văile ori depresiunile.

Limba fluierată era intens folosită în anii 50-60, însă, în anii care au urmat, mulți dintre locuitorii din La Gomera au emigrat în Tenerife, în căutarea unui loc de muncă. La începutul anilor 90, însă, silbo gomera a fost introdusă ca materie de studiu în școli. Elevii învață să stăpânească cele două vocale și patru consoane fluierate și, la finalul studiilor, cu degetele îndesate în gură, reușesc să transmită ce mesaj doresc, chiar propoziții întregi dacă e nevoie.

Acum, primele generații de învățăcei de silbo gomero au părăsit de multă vreme băncile școlii. Mulți dintre acei primi elevi sunt lucrători în Tenerife și, nefolosind limba, o uită. Însă cei rămași acasă o duc mai departe, iar copiii lor sunt deseori încântați să o folosească.

Iar lingviștii sunt fericiți că această limbă dăinuie. "Silbo este interesantă din punct de vedere al teoriei limbii, deoarece, fiind un sistem atât de simplu, ne poate ajuta să înțelegem cum se formează limbile, în general", spune lingvistul Marcial Morera, de la Universitatea din La Laguna.

Silbo gomero nu este singura limbă fluierată întâlnită pe Glob. Există astfel de "vorbitori" și pe insula grecească Evia, în orașul turcesc Kuskoy, într-un orășel din Pirineii Francezi și în mai multe comunități din Africa. Însă, notează BBC, silbo gomero este singura capabilă să reziste o perioadă mai lungă, timp în care lingviștii au ocazia să o studieze în detaliu.

(Autor: Dan Arsenie)

Felicitari Craciun

Chaplin's Time Traveler - Calator in timp in filmele lui Chaplin