duminică, 9 decembrie 2012

Leagănul civlizației OCCIDENTALE este la poalele CARPAȚILOR, chiar în ROMÂNIA

Filmul documentar care prezintă această teorie face ravagii pe Youtube. Aproape un milion de români au privit documentarul bazat pe teorii mai vechi, dar și pe studii genetice moderne. Ideile realizatorilor au stârnit și un veritabil scandal în comunitatea istoricilor.
Dacă realizatorii documentarului au dreptate, întreaga istorie veche a Europei este dată peste cap. Aceștia susțin, bazați pe teorii din perioada interbelică dar și pe studii paleogenetice realizate acum în Germania, că pe teritoriul actual al României a existat o civilizație antică foarte avansată din care s-a născut Imperiul Roman.
Pentru teoriile mai vechi, reluate de realizatorii documentarului, există replici dure ale istoricilor din zona academică românească, noile studii prezentate  nu primesc însă nicio replică de la specialiști.

O civilizație antică dezvoltată

Autorii documentarului susțin că romanii și dacii sunt urmașii unui popor antic, care avea în centru actualul teritoriu al României. Filmul documentar în care aceștia își prezintă teoria, ”Dacii, adevăruri tulburătoare”, prezentat în două episoade, a adunat în total aproape un milion de vizualizări.
Conform realizatorilor filmului, Imperiul Roman are rădăcinile într-o civilizație antică foarte puternică și dezvoltată care exista pe teritoriul actual al României, dar care se întindea și în Balcani. Argumentele prezentate în documentarul care a făcut furori pe youtube duc către o concluzie uluitoare: întreaga istorie a Europei trebuie rescrisă și românii sunt într-o poziție privilegiată.

Limba română nu provine din latină


Teoria este susținută de generalii Mircea Chelariu și Nicolae Spiroiu și de Napoleon Săvescu, directorul fondator al societăţii Dacia Revival Internaţional, dar și scriitorul Daniel Roxin.  Ei reiau câteva idei vehiculate și de alți autori, în perioada interbelică, potrivit cărora limba română nu s-a format prin latinizarea dacilor. Conform  acestui film documentar dacii vorbeau o limbă mai veche din care s-a dezvoltat și limba romană.
În susținerea teoriei lor, autorii documentarului ridică semne de întrebare interesante: Cum de în teritorii ocupate total și absolut de romani, sute de ani, cum sunt Egipt sau Palestina, nu s-a produs o astfel ”latinizare”. Asta în condițiile în care Dacia a fost ocupată de romani doar în proporție de 14 la sută? Argumentul acesta fusese însă vehiculat și în trecut, dar contestat puternic de cei mai mulți istorici.
Criticii teoriei prezentate în documentarul despre daci spun că totul este o propagandă pusă la cale în perioada comunistă pentru cultul personalității lui Ceaușescu. Printre istoricii cei mai cunoscuți care contestă această teorie este și Zoe Petre.

Studii genetice ajută teoria dacologilor

Filmul documentar conține însă și studii moderne, realizate în Germania, care vin să susțină ideea existenței unei civilizații antice avansate din care s-au născut romanii dar și dacii și care este, în susținerea realizatorilor, leagănul civilizației moderne europene. Studiul paleogenetica fost realizat la Hamburg de biologul Georgeta Cordoș.

 „Am realizat aceste studii de paleogenetică în Germania, pe piese osoase aparţinând unor indivizi care au trăit pe teritoriul României în Epoca Bronzului şi Epoca Fierului, scopul fiind o analiză a structurii genetice a populaţiei vechi şi să o comparăm cu datele genetice ale populaţiei actuale. Am realizat în Hamburg un alt studiu de genetică moleculară şi e populaţia actuală, pentru a le putea compara" spune Georgeta Cordoş în prima parte a filmului documentar.
Concluziile sunt cel puțin șocante pentru orice român care a fost învățat că ne tragem din daci și romani: există un strămoș comun despre care nu se știa până acum. În film apare și Alexander Rodewald, director al Institutului de Biologie al Universităţii din Hamburg care spune că studiul genetic a indicat o înrudire ”îndepărtată cu populaţia actuală din Italia şi foarte apropiată cu cea din Grecia şi alte zone din Balcani”.



evz.ro

Cum a fost ucis Mihai Viteazul

     Câmpia Turzii, august 1601: "Duşmanii se repeziră asupra lui ca nişte dihănii sălbatice, cu săbiile scoase. Ci unul dete cu suliţa şi-l lovi drept în inimă, iar altul degrabă îi tăe capul. Şi căzu trupul lui cel frumos ca un copaciu, pentru că nu ştiuse, nici nu prilejise sabia lui cea iute în mâna lui cea vitează. Şi rămaseră creştinii, şi mai vârtos Ţara Românească, săraci de dânsul"
Aşa este descrisă de către cronicarii români uciderea mişelească a lui Mihai Viteazul, domnitorul care a rămas în istoria românilor drept făuritorul primei uniri a celor trei ţări româneşti. Domnitorul a cărui ucidere a adus o foarte lungă aşteptare până la următoarea Unire…
     Spiritul de haită al duşmanilor
Mihai Viteazul a fost domnitor al Ţării Româneşti (1593-1601), la care a alipit Transilvania (în 1599) şi apoi Moldova (în 1600), devenind primul domnitor al celor trei ţări româneşti unite, în condiţiile în care principalele puteri ale vremii erau Imperiul German şi cel Otoman. Mărturiile vremii consemnează că, de- a lungul domniei sale, Mihai a urmărit unirea celor trei provincii româneşti folosindu-se cu abilitate atât de aliaţii săi, cât şi de duşmani.
În 1599, după victoria de la Şelimbar (18 octombrie), unde învinge oastea principelui Andrei Bathory, care guverna Ardealul, Mihai uneşte Transilvania cu Ţara Românească. Încurajat de succes, se luptă şi cu armata lui Ieremia Movila, domnul Moldovei, îl învinge. . Viteazul devenea astfel, la 27 mai 1600, "Domn al Ţării Româneşti, al Transilvaniei şi a toată Ţara Moldovei".
Un asemenea succes, o asemenea strategie de a domni, nu puteau să nu stârnească invidia, nemulţumirea, spiritual de haită al duşmanilor săi externi şi interni. Care nu dormeau, înlăturarea domnitorului fiind dorită de habsburgi, care nu acceptau pretenţia sa de a păstra Transilvania, de Movileşti, care nu voiau să renunţe la Moldova, sprijiniţi fiind de Polonia, şi de nobilii maghiari. Spre finele anului 1600, lui Mihai i se cere să părăsească ţara.
Însuşi Mihai Viteazul avea să noteze cu privire la dorinţa duşmanilor de înlăturare a lui: "Cardinalul (n.r.-A. Bathory) îmi trimite sol ca eu să-mi părăsesc ţara, pentru că nici el, nici moldovenii, nici chiar turcii nu erau multumiţi şi nici nu voiau să rămân în Ţara Românească. Până ce numi vor arunca pământ peste ochi, nu voi înceta să lupt cu turcii. Nu-mi las nimănui ţara…”.
     "Piei Basta!”
Zvonurile despre asasinarea lui căpătaseră aspect de legendă printre oamenii din popor, dar numai cei care unelteau ştiau cât sunt de adevărate. La 16 august, la Câmpia Turzii, unde se afla domnitorul, soseşte şi generalul imperial Gheorghe Basta, omul potrivit pentru a înfăptui planurile de zadarnicire a măreţei înfăptuiri a domnului celor trei ţări române a cărui prezenţă, potrivit planului de campanie, nu era prevazută.
Din această pricină, între cei doi ar fi avut loc neînţelegeri, după cum notează cronicarul Szamoskozy. Generalul Basta se considera singurul guvernator al Transilvaniei, iar unul din cronicarii vremii, Besselius, scria că Mihai i-ar fi spus generalului: "Piei Basta! Sau, dacă voieşti a domni, domneşte peste ai tăi, iar pe mine să mă laşi în pace, pentru că în treburile mele şi în ţările supuse cu braţul meu nu recunosc pe nimeni deasupra…".
Mihai hotărăşte să îşi despartă oastea de cea a lui Basta, iar acesta din urmă convoacă consiliul de comandanţi pentru a discuta arestarea lui Mihai.
      Securile mişeliei şi trădării
Câmpia Turzii, dimineaţa zilei de 9/19 august 1601. O trupă de soldaţi germani şi valoni vin cu ordin de la Basta să îl aresteze pe Mihai sau, după cum notează cronicarii, “în caz de nesupunere, să-l ucidă”. Aflat în cortul sau, luat prin surprindere, Mihai s-a opus, iar în clipa în care a pus mâna pe spadă, a fost lovit mortal cu o halebardă de căpitanul valon Raucigny (după unele cronici, de comandantul valon Beauri), după care i s-a tăiat capul cu propria spadă. Se spune că Basta ar fi ordonat ca trupul domnitorului să fie dat la câini. Cronicile menţionează că "trei zile corpul decapitat şi fără mâna stângă a rămas în ţarină, până ce un român milos l-a îngropat creştineşte".
Capul lui Mihai Viteazul, "retezat de securile mişeliei şi trădării", a fost luat de către fraţii Buzeşti şi dus în Ţara Românească, la Mânăstirea Dealu, unde se află şi acum sub o lespede pe care este săpată o coroana din bronz cu inscripţia "Primului întregitor de neam glorie nemuritoare "…Cronicarul George Brancovici spune că trupul lui Mihai, cu îngăduinţa lui Basta, a fost adus şi înmormântat la Alba-Iulia.
"Io, Mihai Voievod…”
Ucis din ordinul generalului Basta, cu acordul austriecilor…Mihai Viteazul, frate cu Petru Cercel, fiu al Theodorei şi al lui Pătrascu Vodă cel Bun (domnitor al Ţării Româneşti între anii 1554 - 1557).
Avea un scris frumos şi ştia să vorbească greaca, turca, slavona şi latina. La 30 de ani era Bănişor de Mehedinţi, apoi Mare Stolnic. În 1591 a devenit Mare Postelnic, iar în 1593 era Mare Ban al Craiovei. Obţine de la Poartă numirea ca domn al Ţării Româneşti şi ocupă tronul pe 11 octombrie 1593.
În 1599, în urma victoriei de la Şelimbar, uneşte Transilvania cu Ţara Românească. După doar câteva luni, câştigă bătalia pentru Moldova, iar la 27 mai 1600 emite un hrisov din Iaşi, în care se intitulează "Io, Mihai Voievod, din mila lui Dumnezeu, Domn al Ţării Româneşti, al Ardealului şi a toată Ţara Moldovei".
Se înfăptuia, astfel, prima unire politică a celor trei ţări române, în hotarele care cuprindeau cea mai mare parte a teritoriului vechii Dacii…Invidia, ura şi duşmănia l-au pierdut pe Mihai Viteazul - primul unificator al Ţărilor Române. “Ceea ce am făcut toate, le-am facut pentru credinţa creştinească”…

evz.ro

Casei Regala din Marea Britanie anunta: Kate şi Will vor avea un copil

Kate Middleton este însărcinată! Prinţul William al Marii Britanii şi soţia sa, Catherine, ducesă de Cambridge, aşteaptă un copil, au declarat reprezentanţii Casei Regale britanice luni, citaţi de Reuters. Vestea pe care întreaga lume o aştepta încă de la căsătoria lui William cu Kate Middleton, în aprilie 2011, a fost confirmată luni, de reprezentanţii acestora.
"Majestăţile lor regale, Ducele şi Ducesa de Cambridge sunt foarte fericiţi să anunţe că Ducesa de Cambrdige aşteaptă un copil", spune declaraţia oficială.
Declaraţia a mai adăugat că Catherine a fost la un control la un spital din Londra, suferind de greţuri matinale "acute" şi că sarcina se află într-un stagiu timpuriu. Se pare că Kate va rămâne internată în următoarele zile la spitalul King Edward VII. 


realitatea.net

The Hobbit

"The Hobbit"este cel mai asteptat film al lunii, pentru unii fiind chiar filmul anului. Ecranizarea romanului fantasy de J.R.R. Tolkien "The Hobbit: An Unexpected Journey" se petrece cu 60 de ani inaintea aventurilor din Lord of the Rings si ne prezinta povestea hobbitul Bilbo Baggins (Martin Freeman). Insotit de alti pitici acesta porneste spre Muntele Singuratic pentru a recupera o comoara furata, iar pe drum reuseste sa puna mana pe celebrul inel care sta la baza tuturor aventurilor in Lord of the rings. La carma sta tot Peter Jackson iar actorii sunt Martin Freeman, Elijah Wood, Ian McKellen, Andy Serkis, Hugo Weaving, Cate Blanchett, Christopher Lee, Ian Holm, Orlando Bloom si Stephen Fry.

urban.ro

Planetele «au împodobit» piramidele

       În preajma Sărbătorilor, dar şi a presupusului sfârşit al lumii din 21 decembrie, se petrece un fenomen cosmic foarte rar: Planetele «au împodobit» piramidele.                            Un fenomen astronomic foarte rar se petrece zilele acestea în Sistemul Solar. Planetele Mercur, Venus şi Saturn se văd ca nişte globuri strălucitoare în vârfurile celor trei mari piramide egiptene de la Gizeh.             

         Deoarece suntem cu doar trei săptămâni înaintea datei de 21 decembrie, când se presupune că va fi Apocalipsa, primii care au comentat alinierea planetelor peste piramide au fost specialiştii care cercetează teoriile sfârşitului lumii. Ei spun că acest fenomen se produce extrem de rar, la fiecare 2.737 de ani şi subliniază că la fiecare ciclu planetele sunt poziţionate altfel. Poziţia din aceste zile s-a mai petrecut cu… 28.000 de ani în urmă. “Alinierea cele trei corpuri cereşti va apărea aproape perpendiculară faţă de orizont, înspre sud-est. Dar asta nu însemană nimic pentru omenire”, ne-a explicat Adrian Şonka, astronom în cadrul Observatorului Astronomic Amiral Vasile Urseanu din Bucureşti.

 

libertatea.ro

 

 

Oferta de senzatie la felicitari de Craciun

In  luna  Decembrie  2012,  avem  reduceri  semnificative  la  Felicitarile  de  Craciun.


Felicitare  Craciun  Format  13x18  =  4 lei   (pret  vechi  =5 lei)

Calendar  Personalizat  Format  20x30 (A4)  =  10 lei,    (pret vechi = 12 lei)

La  pretul  felicitarilor  se  va  adauga  taxa  de  expediere  prin  posta, care  este  de  7 lei. (deci este  de prferat  sa  comandati  mai multe).

Felicitarile  si  calendarele  se  vor  printa  pe  hartie  foto.

A  doua  promotie  6+1
La 6 felicitari  sau  calendare  comandate,  primiti  o  felicitare  respectiv  un  calendar   gratis ( 7 in total) .

 

Nominalizarile la Grammy 2013

Album of the Year
El Camino – The Black Keys
Some Nights – fun.
Babel – Mumford & Sons
Channel Orange – Frank Ocean
Blunderbuss – Jack White

Record of the Year
“Lonely Boy” – The Black Keys
“Stronger (What Doesn’t Kill You)”- Kelly Clarkson
“We Are Young” – fun. featuring Janelle Monáe
“Somebody That I Used to Know” – Gotye featuring Kimbra
“Thinkin Bout You” – Frank Ocean
“We Are Never Ever Getting Back Together” – Taylor Swift

Song of the Year
“The A Team” – Ed Sheeran
“Adorn” – Miguel
“Call Me Maybe” – Carly Rae Jepsen
“Stronger (What Doesn’t Kill You)” – Kelly Clarkson
“We Are Young” – fun. featuring Janelle Monáe

Best New Artist
Hunter Hayes
Frank Ocean
Alabama Shakes
The Lumineers
fun.

Best R&B Performance

“Thank You” – Estelle
“Gonna Be Alright (F.T.B.)” – Robert Glasper Experiment featuring Ledisi
“I Want You” – Luke James
“Adorn” – Miguel
“Climax” – Usher

Best Traditional R&B Performance
“Lately” – Anita Baker
“Love On Top” – Beyoncé
“Wrong Side Of A Love Song” – Melanie Fiona
“Real Good Hands” – Gregory Porter
“If Only You Knew” – SWV

Best R&B Song
“Adorn” – Miguel
“Beautiful Surprise” – Tamia
“Heart Attack” – Trey Songz
“Pray For Me” – Anthony Hamilton
“Refill” – Elle Varner

Best Urban Contemporary Album
Fortune – Chris Brown
Kaleidoscope Dream – Miguel
Channel Orange – Frank Ocean

Best R&B Album
Black Radio – Robert Glasper Experiment
Back To Love – Anthony Hamilton
Write Me Back – R. Kelly
Beautiful Surprise – Tamia
Open Invitation – Tyrese

Best Rap Performance
“HYFR (Hell Ya F***ing Right)” – Drake featuring Lil Wayne
“N****s In Paris” – Jay-Z & Kanye West
“Daughters” – Nas
“Mercy” – Kanye West featuring Big Sean, Pusha T & 2 Chainz
“I Do” – Young Jeezy featuring Jay-Z & André 3000

Best Rap/Sung Collaboration
“Wild Ones” – Flo Rida Featuring Sia
“No Church In The Wild” – Jay-Z & Kanye West featuring Frank Ocean & The-Dream
“Tonight (Best You Ever Had)” – John Legend featuring Ludacris
“Cherry Wine” – Nas featuring Amy Winehouse
“Talk That Talk” – Rihanna featuring Jay-Z

Best Rap Song
“Daughters” – Nas
“Lotus Flower Bomb” – Wale featuring Miguel
“Mercy” – Kanye West featuring Big Sean, Pusha T & 2 Chainz
“The Motto” – Drake featuring Lil Wayne
“N****s In Paris” – Jay-Z & Kanye West
“Young, Wild & Free” – Snoop Dogg & Wiz Khalifa featuring Bruno Mars

Best Rap Album
Take Care – Drake
Food & Liquor II: The Great American Rap Album, Pt. 1 – Lupe Fiasco
Life Is Good – Nas
Undun – The Roots
God Forgives, I Don’t – Rick Ross
Based On A T.R.U. Story – 2 Chainz

Best Pop Solo Performance
“Set Fire To The Rain [Live]” – Adele
“Stronger (What Doesn’t Kill You)” – Kelly Clarkson
“Call Me Maybe” – Carly Rae Jepsen
“Wide Awake” – Katy Perry
“Where Have You Been” – Rihanna

Best Pop Duo/Group Performance
“Shake It Out” – Florence + the Machine
“We Are Young” – fun. featuring Janelle Monáe
“Somebody That I Used To Know” – Gotye featuring Kimbra
“Sexy And I Know It” – LMFAO
“Payphone” – Maroon 5 & Wiz Khalifa

Best Pop Vocal Album
Stronger – Kelly Clarkson
Ceremonials – Florence + the Machine
Some Nights – fun.
Overexposed – Maroon 5
The Truth About Love – Pink

Best Dance Recording
“Levels” – Avicii
“Let’s Go” – Calvin Harris featuring Ne-Yo
“Bangarang” – Skrillex featuring Sirah
“Don’t You Worry Child” – Swedish House Mafia featuring John Martin
“I Can’t Live Without You” – Al Walser

Producer Of The Year, Non-Classical
Dan Auerbach
Jeff Bhasker
Diplo
Markus Dravs
Salaam Remi

Best Short Form Music Video
“Houdini” – Foster The People
“No Church In The Wild” – Jay-Z & Kanye West featuring Frank Ocean & The-Dream
“Bad Girls” – M.I.A.
“We Found Love” – Rihanna featuring Calvin Harris
“Run Boy Run” – Woodkid


Ceremonia de decernare va avea loc pe 10 februarie la Staples Center din Los Angeles

urban.ro

Felicitari Craciun

Chaplin's Time Traveler - Calator in timp in filmele lui Chaplin