joi, 12 aprilie 2012

Zbor in formatie

Zbor  in  formatie.

Veverita

Veverita buclucasa.

Racheta nord-coreeană pune lumea pe jar

     Autorităţile nord-coreene au anunţat, ieri, că vor instala satelitul nord-coreean pe lansatorul aflat deja în poziţie, în nord-vestul ţării. O rachetă Unha-3 va încerca să instaleze pe orbită un satelit de observare în greutate de 100 de kilograme în perioada 12 - 16 aprilie.
     Ryu Kum-Chol, directorul adjunct al Direcţiei pentru dezvoltare spaţială, a ţinut să asigure ţările vecine că a ales o traiectorie sigură. În plus, racheta este capabilă să se autodistrugă, în caz de necesitate. Armatele, Japoniei, Coreei de Sud şi Rusiei sunt pregătite să o intercepteze dacă aceasta va devia de la traiectorie.
     În plus, companiile aeriene şi navele ţărilor vecine şi-au schimbat traseul pe perioada prevăzută pentru lansare. Comunitatea internaţională bănuieşte că în spatele acestei lansări Phenianul ascunde dezvoltarea programului său nuclear.

Sursa: http://www.adevarul.ro/international/Europa-amenintata_de_-furtuna_perfecta_0_679732417.html#

Copia Titanicului s-a întors din drum din cauza unei probleme.

     Nava de croazieră MS Balmoral, care reface întocmai traseul vasului Titanic, scufundat în urmă cu 100 de ani, a trebuit să se întoarcă din drum pentru a permite unui elicopter medical să preia de la bord o persoană bolnavă, potrivit BBC.
     "Siguranţa şi buna dispoziţie a pasagerilor şi echipajului sunt extrem de importante, iar decizia revenirii a fost luată după consultări cu Paza de Coastă irlandeză. Imediat ce vom fi siguri că pasagerul primeşte îngrijire medicală adecvată, voiajul Balmoral va continua, conform programului", se arată în comunicatul de presă emis de Titanic Memorial Cruise, compania care a organizat voiajul.
     Vasul, care a părăsit portul Southampton duminică, se îndreaptă acum spre coastă irlandeză ca "o măsură de precauție".
     Potrivit BBC, pasagerul a fost preluat de la bordul navei marți seara, iar un purtător de cuvânt a confirmat faptul că vasul își va relua mai târziu călătoria de 12 zile. Cei peste 1.300 de pasageri, dintre care o parte sunt rude ale celor dispăruți pe Titanic, au ca destinație finală metropola americană New York.
     Vasul a avut probleme încă de la început. Aseară, vântul puternic a împiedicat nava să andocheze în portul irlandez Cobh vreme de trei ore. Valurile mari şi vântul de aproape 80 de kilometri l-au făcut pe căpitan să abandoneze pentru mai multe ore încercarea de a intra în Cobh. În zilele următoare, căpitanul lui MS Balmoral trebuie să recupereze întârzierea pentru a putea ajunge la timp la New York.
     Pe tot parcursul croazierei se vor organiza diferente acte pentru a rememora povestea celor de pe Titanic.   
     Un grup muzical din Belgia va cânta aceleași melodii care au fost interpretate în călătoria întreprinsă la începutul secolului XX de vasul care s-a scufundat.
     În seara de 14 aprilie, se va oficia o slujbă în locul în care vasul Titanic s-a lovit de iceberg, iar în ziua următoare va fi organizată o altă ceremonie religioasă în punctul în care nava s-a scufundat.

Rusia se pregăteşte de RĂZBOIUL ISRAELULUI CU IRAN

     Armata rusă îşi trimite soldaţii la graniţa Armeniei cu Iran, pentru a anticipa un atac al Israelului asupra republicii islamice, care ar putea avea   loc  la   vară, potrivit unor "surse informate" din Rusia, citate de Business Insider.
     Moscova a avertizat în repetate rânduri că un atac îndreptat împotriva Iranului va fi privit ca o ameninţare pentru siguranţa Federaţiei Ruse.
     "Iran este vecinul nostru. Dacă Iran este implicat în orice fel de acţiune militară, este o ameninţare directă la adresa securităţii noastre", a declarat Dmitri Rogozin, fostul ambasador al Rusiei la NATO, actual vicepremier, potrivit publicaţiei citate.
     Rusia consideră că Israelul nu are suficiente resurse militare pentru a învinge Iranul şi că un atac împotriva republicii islamice nu se va putea desfăşura fără americani. Indiferent că atacatorul vor fi SUA, Israelul sau ambele puteri în coaliţie, Rusia va fi dispusă inclusiv să ajute Iranul, pentru a-şi apăra interesele în regiune.
     În acest sens, Moscova a început deja să îşi trimită soldaţi şi echipament militar în Armenia, la graniţa cu Iran, pentru a fi pregătite pentru un război care, din prisma surselor ruseşti citate de Business Insider, este iminent.
     Aceleaşi surse au dezvăluit că Rusia a început pregătirile de război încă de acum doi ani, când a modernizat o bază militară din Armenia, baza 102 din Gyumri, la graniţele cu Georgia şi Turcia.
"Baza militară 102 este un punct cheie, este avanpostul Rusiei în Caucazii de Sud", a explicat o sursă militară rusă pentru Nezavisimaya Gazeta.
      Ruşii, însă, se tem că Georgia va coopera cu SUA şi va bloca aprovizionarea bazei 102, la care se ajunge acum doar pe calea aerului. Singura cale terestră pe care s-ar putea ajunge acum la această bază este blocată de georgieni.
      Prin urmare, un război între Iran şi Israel şi/sau SUA va putea provoca reaprinde conflictul Rusiei cu Georgia , conform aceloraşi surse citate, care subliniază că Vladimir  Putin consideră că are de "treburi neterminate" în ţara preşedintelui Mihail Saakaşvili, pe care a atacat-o în 2008.
      "S-ar putea să fie nevoie de intervenţie militară pentru a înlătura blocada instituită de Georgia şi a redeschide coridorul spre Armenia", a declarat Yuri Netkachev, fostul şef adjunct al armatei ruseşti în regiunea Transcaucazia (formată din Georgia, Azerbaidjan şi Armenia), potrivit Business Insider.
Un alt motiv de îngrijorare pentru ruşi este îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale dintre Israel şi Azerbaidjan. Recent, Israelul a semnat un contract de vânzare de echipament militar către Azerbaidjan în valoare de 1,6 miliarde de dolari.
     Armata rusă crede că, dacă SUA vor ataca Iranul, vor trimite trupe în Georgia şi nave de război în Marea Caspică, ajutate fiind de Azerbaidjan. În acest caz, ruşii ar putea, la comanda lui Vladimir Putin, să trimită efective militare impresionante în cele două provincii ocupate în timpul războiului cu Georgia, Abhazia şi Osetia de Sud. Totodată, unul dintre liderii armatei ruse, generalul Vladimir Shamanov, a anunţat deja că se vor suplimenta efectivele din Armenia, măsură despre care se crede că ar avea de-a face tot cu un posibil război în Iran, potrivit unui expert în politica regiunii, Pavel Felgenhauer, citat de Business Insider.

Sursa: http://www.gandul.info/

Felicitari Craciun

Chaplin's Time Traveler - Calator in timp in filmele lui Chaplin